Hakkımızda | Turizm Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

TURİZM FAKÜLTESİ

Tarihçe
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep kentinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kuruluşu 2008 yılına tarihlenmektedir. 2009-2010 döneminde akademik hayatına başlamıştır. Turizm Fakültesi ise 2022-2023 akademik yılında kurulmuştur. Fakültede bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü lisans düzeyinde eğitim hayatını sürdürerek ülke ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu uzman ve araştırmacı ihtiyacının karşılanmasına katıda bulunmaya devam etmektedir.
Bölümler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü (SÖZ) puan türü ile öğrenci almaktadır. 8 tam burslu, 23 yarı burslu ve 15 ücretli olmak üzere toplam 46 öğrenci kabul edilmektedir.
Burs OlanaklarıÖğrenim süresi boyunca öğrencilerin Mütevelli heyetinin belirlediği programlar dahilinde başarı burslarından yararlanma imkânı da bulunmaktadır. Lisans programlarını birincilik derecesi ile tamamlayan öğrencilerin burslu olarak Tezli ve Tezsiz lisansüstü eğitimlerine devam ederek alanlarında uzmanlaşmaları teşvik edilmektedir.
Dünya üniversiteleri ile ortak çalışmalarda bulunan Fakültemiz Bölümleri, AB Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi içinde yer alan ERASMUS+ Programı ile Avrupa Birliği (AB) yükseköğretim alanındaki iş birliğini sürdürmektedir.